Sluiten

Hoe kunnen we u het beste van dienst zijn,
met ons particuliere of zakelijke aanbod?

Toon particulier aanbod Toon zakelijk aanbod

Bel mij terug

Wij bellen u vandaag gratis terug.

Een moment geduld aub.

Direct contact

Bellen met 0251 - 290900
Stuur een mail naar info@lands.nl

Bespaar op uw autoverzekering met een lichtere auto

Jongeren betalen enorm veel premie voor hun eerste autoverzekering. Volgens een online vergelijkingswebsite zijn jongvolwassenen gemiddeld 1.266 euro per jaar kwijt voor een WA-verzekering. Dat is 53 procent meer dan twee jaar geleden. Als beginnend bestuurder wordt het merk en type van je eerste auto daarom steeds belangrijker.

Dat jongeren meer betalen voor hun autoverzekering is niet nieuw. In de leeftijdscategorie tussen 18 en 25 wordt nu eenmaal relatief veel schade gereden. Daardoor is het risico voor de verzekeraar groter en de premie hoger. De stijging is echter wel fors. Jarenlang hebben autoverzekeraars elkaar sterk beconcurreerd op de premie, maar dat is vooral de laatste twee jaar aan het veranderen.

Hoe bespaar je op je autoverzekering?
Om te kunnen besparen op je autoverzekering, moet je wat verder kijken dan alleen de verzekering zelf. Het merk en type van je auto zijn ook belangrijke factoren voor je premie. Auto’s die onder jongeren populair zijn, hebben vaak een wat hoger tarief. Een Volkswagen Golf is zo’n auto die over het algemeen wat duurder is dan een andere auto uit dezelfde klasse.
Wat maakt de ene auto goedkoop en de andere duurder om te verzekeren? Behalve de populariteit onder jongeren speelt ook vermogen en gewicht van de auto een belangrijke rol. Lichte auto’s zonder al te veel pk’s onder de motorkap zijn daarom de voordeligste keuze om schadevrije jaren mee op te bouwen. Bijkomend voordeel: met een lichte auto bespaar je ook flink op de wegenbelasting!

Lichter is goedkoper
Om je alvast een beetje in de goede richting te helpen: dit zijn momenteel de lichtste personenauto’s op de markt:
• Suzuki Celerio (790 kilo)
• Toyota Aygo, Citroën C1 en Peugeot 108 (815 kilo)
• Kia Picanto (830 kilo)
• Fiat 500, Volkswagen Up, Seat Mii en Skoda Citigo (840 kilo)

Oudere auto’s nog lichter
Als je 18 bent en net je rijbewijs hebt, zijn nieuwere auto’s meestal nog geen optie. Tussen de oudere modellen zijn gelukkig nog veel lichtere auto’s te vinden die je qua verzekering zeker niet de hoofdprijs kosten. Hier een drietal vedergewichten die je lasten kunnen drukken:
• Fiat Seicento (705 kilo)
• Suzuki Alto (705 kilo)
• Renault Twingo (795 kilo)

Ben je op zoek naar een voordelige autoverzekering? Staar je niet blind op de internetvergelijkers. Onze verzekeringsadviseur kan altijd meer autoverzekeringen meenemen in een vergelijking. Met de voorwaarden zit het dan sowieso goed. Meer weten? Neemt u dan gerust contact met ons op of loop eens binnen!

Wilt u meer informatie?Neem contact met ons op

Onze adviseurs vertellen u graag meer