Sluiten

Hoe kunnen we u het beste van dienst zijn,
met ons particuliere of zakelijke aanbod?

Toon particulier aanbod Toon zakelijk aanbod

Bel mij terug

Wij bellen u vandaag gratis terug.

Een moment geduld aub.

Direct contact

Bellen met 0251 - 290900
Stuur een mail naar info@lands.nl

Geldigheid voertuigalarmsystemen

De meeste nieuwe auto’s zijn voor verkoop reeds voorzien van een alarm of voertuigvolgsysteem. Deze systemen hebben meestal een gelimiteerde geldigheid. Na inbouw geldt veelal een goedkeuringstermijn van drie jaar en daarna dient het systeem elk jaar te worden herkeurd.

‘Niets op af te dingen’

Veel eigenaren weten dit echter niet en rijden rond met een alarmsysteem zonder geldig certificaat, dit kan op langere termijn nare gevolgen hebben. Sommige verzekeraars stellen dat bij het uitkeren van schade als gevolg van diefstal of autokraak het certificaat geldig moet zijn. Juist de diefstal van personenauto’s van vier jaar en ouder is de laatste jaren gestegen. Als dan bij diefstal of autokraak blijkt dat je niet, of niet voldoende bent verzekerd, is dat extra zuur.
Op KIWA.nl is al te controleren of er een certificaat voor een voertuig is afgegeven, binnenkort zal daar ook de geldigheid te controleren zijn. Tot die tijd kan men zich hiervoor wenden tot een erkende dealer. De geldigheid is natuurlijk ook te vinden op het certificaat zelf.

Meer weten?

Bent u naar aanleiding van dit onderwerp benieuwd naar wat dit betekent voor u en de risico’s die u loopt? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Onze adviseurs zoeken alles voor u uit

Maak een afspraak